ticketsbg.com (logo image)
 
  :: Начало  |  :: Условия за ползване  |  :: Партньори  |  :: За нас  |  :: Контакти  |  Потребителска кошница (image) Кошница (0.00 лв.)
   
Category (image)

:: Авторски албум
:: Класика
:: Концерт
:: Софийска филхармония
line (image)


Login (image)
 
 
 
 
Забравена парола
 
Регистрирай се
 
line (image)


Advertise (image)
line (image)


29.11.2018   Концерт на Ричард Клайдерман

четвъртък, 29 ноември 2018 - 20:00ч.

зала 1 на НДК
София, пл."България" №1

Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената с концерти в София и Варна

 

 

 

Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерти в София и Варна в края на тази година. На 29 ноември 2018 вълшебникът на клавишите ще свири за своите почитатели от столицата в зала №1 на НДК, а на 1 декември ще омагьоса и варненската публика в Двореца на културата и спорта. Концертът в София се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“ и ще представи най-големите хитове на пианиста, които са му спечелили славата на световна звезда. Негови партньори на сцената ще бъдат талантливите музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио, с които той предпочита да работи за своите гостувания у нас. Билетите за софийското събитие са на цени от 30 до 80 лв. и са в продажба от днес на сайта TicketsBG.com и на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман започва със записа на известната „Балада за Аделин“, чийто световен успех е ключов момент в живота на артиста. Тя е последвана от множество албуми, в които той адаптира редица от големите шедьоври на класическото музикално наследство, създавайки нов жанр в музиката. Ричард Клайдерман често казва за себе си, че не е класически пианист, който свири за елитна публика. Той е популярен музикант, чието изкуство е предназначено за хората от цял свят. „Повечето от нещата, които свиря са много романтични. Обичам красивите мелодии“, разкрива виртуозът, който на последното си гостуване у нас бе развълнуван и от красивата българска песен „Хубава си моя горо“, която трайно влезе в репертоара му. „Чрез пианото се опитвам да предам своята емоционалност“, допълва още звездата.

В първите месеци на тази година Ричард Клайдерман изнесе 20 концерта в Китай и 4  в Румъния. Предстоят му още изяви в Бразилия, Белгия, Япония и Русия. 

 

 

 

ЗА РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН Роден с името Филип Паже (Philippe Pages) на 28 декември 1953 г. той се среща с пианото още в първите години от живота си. Баща му, който е учител по пиано, полага основите на бъдещия му успех и започва да го учи да свири от съвсем ранна възраст. Говори се, че на шест години Ричард Клайдерман е можел да чете ноти по-добре, отколкото на родния си френски език. На 12-годишна възраст Ричард Клайдерман е приет в Парижката консерватория, където на 16 години печели първа награда. Предричат му обещаваща кариера на класически пианист. Но скоро след това, изненадващо за всички той оставя настрана класическото си обучение и се обръща към съвременната музика. През този период бащата на Ричард се разболява сериозно и вече не може да издържа своя син. За да изкара прехраната си, Клайдерман си намира работа като корепетитор и студиен музикант. Талантът на младия пианист не остава незабелязан и скоро след това той става много търсен корепетитор на такива големи френски звезди като Мишел Сарду, Тиери Льолюрон и Джони Холидей. Повратната точка в живота на пианиста настъпва през 1976 година, когато младежът получава телефонно обаждане от Оливие Тусон, известен френски музикален продуцент, който заедно с партньора си Пол дьо Сеневил търси пианист, който да запише нежна балада за пиано. Сеневил е композирал тази балада в чест на новородената си дъщеря Аделин. 23-годишният Филип Паже се явява на прослушването заедно с още 20 кандидати, и за свое учудване, получава поръчката. Харесахме го веднага, казва Пол дьо Сеневил. Името Филип Паже се променя на Ричард Клайдерман (той приема фамилията на своята прабаба, за да избегне грешно произношение на истинското си име извън Франция) и записът се изстрелва на върха, като се продава в зашеметяващите 22 милиона копия в 38 страни. Музиката носи заглавието „Балада за Аделин”. Поставено е началото на изключително успешна кариера, и от тогава насам характерният клавирен стил на Ричард Клайдерман му носи славата на супер-звезда по целия свят. Днес той има зад гърба си 1200 пиеси, и по думите на един немски журналист „е направил за популяризирането на пианото по света повече от всеки друг от Бетовен насам.“

Ричард Клайдерман създава стила New Romantic с репертоар от оригинални мелодии, които са негова „запазена марка” в съчетание с класически и поп стандарти. Той реализира огромни продажби на записи в световен мащаб в размер на 90 милиона броя по последни данни и невероятните 267 златни и 70 платинени компактдиска.

Все пак „Принцът на романтиката“ (както го нарича Нанси Рейгън) е не просто студиен артист. В действителност, въпреки своята естествената резервираност, той се чувства във вихъра си на сцената. Всеки концерт на Ричард Клайдерман е забележително преживяване.

Най-високата цена, която Ричард Клайдерман трябва да плати за звездната си кариера е времето, което прекарва далеч от семейството си – жертва, заради която, всички страдат, но която той приема като част от своя дълг към милионите си почитатели по света. Семейството ми е изключително важно за мен, често казва пианистът. То е това, което ми дава енергия да продължа, моята причина да живея, с изключение на музиката ми, разбира се.


 
 

Избери входен документ

 

 

bulet

Поръчка на билет

    Цена
  Сектор 7-от15р. до 18р.,Сектор 5-от 17р. до 20р. 30.00лв.
  Сектор 7-от 11р. до 14р.,Сектор 5-от 11р. до 16р. 40.00лв.
  Сектор 7-от 6р. до 10р.,Сектор 5- от 6р. до 10р. 50.00лв.
  Сектор 7-от 1р. до 5р.,Сектор5-от 1р. до 5р.,Сектор 9-от 1р. до 15р. 60.00лв.
  Сектор 3-от 17р. до 21р.,Сектор 4-от 17р. до 21р.,Сектор 3-от 15р. до 21р.,Сектор 9-от 16р. до 26р.,Сектор 11-р.4 70.00лв.
  Сектор3-от 2р. до 5р.,от 13р. до 16р.;Сектор 4-от 2р. до 5р. и от 11р. до 16р.;Сектор 1-от 1р. до 14р. 80.00лв.
  Сектор 13; Сектор 15 - от 8р. до 18р.; Сектор 17 и 18 - от 6р. до 18р. 35.00лв.
  Сектор 15, 17 и 18 - от 1р. до 5р. 45.00лв.

 

Изберете билети и места от разпределението на залата

 

 

Не разполага с електронни билети за събитието

 

Не разполага с абонаментни карти включващи събитието

Внимание: Добавените във Вашата потребителска кошница билети ще бъдат резервирани за 15 минути.

"Кантус Фирмус" АД
София 1504
ул. Панайот Волов 3, ет 5
Тел:
00359 2 980-47-87
http://ticketsbg.com
info@ticketsbg.com
account@jazzfmbg.com
concerts@jazzfmbg.com
 © 2005-2009 Ticketsbg.com Всички права запазени  SSH design (image)